Training Vrouw & Overgang en de invloed van Leefstijl

14 maart 2020   |   10.00 – 17.00 uur   |   Huis van Zuid Amersfoort

nieuwe extra datum: 5 juni 2020  | 10.00 – 17.00  |  Huis van Zuid  

 

 

Vrouw & Overgang

 De Overgang van vrouwen lijkt nog steeds een soort taboe in Nederland. Er wordt nauwelijks over gesproken, en er is verbazingwekkend weinig kennis bij vrouwen over deze fase in hun leven. Ook wetenschappelijk gezien is er relatief nog bijzonder weinig onderzoek gedaan. Terwijl toch elke vrouw deze fase in haar leven gaat krijgen, net als de puberteit. In de puberteit worden vrouwen vruchtbaar, de overgang zorgt ervoor dat deze vruchtbaarheid stopt. De menopauze is de laatste menstruatie, en duurt maar 1 dag. De overgang is de hele periode eromheen. Deze periode kan 5 tot 10 jaar duren, maar ook veel korter of langer. 20% van de vrouwen ervaart helemaal geen klachten als de menstruatie definitief stopt, ruim 25% van de vrouwen heeft erg veel last van klachten. Het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 40 en 60 is daardoor veel hoger dan bij mannen. Naast opvliegers en nachtzweten zijn bijvoorbeeld ook extreme moeheid, gewrichtspijn, stemmingswisselingen en angsten veel voorkomende klachten.  

Veel klachten worden ook door (huis)artsen niet herkend of serieus genomen. Het hoort erbij, het gaat wel weer over, je moet er doorheen en niet zeuren. Het komt ook voor dat de diagnose burn out of depressie gesteld wordt, terwijl de oorzaak van de klachten hormonaal zijn. 

 Inhoud training 

Ben je professional in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld leefstijlcoach, dan kom je regelmatig in contact met vrouwen in de overgang. Onderscheid kunnen maken tussen klachten door de overgang en klachten door leefstijl of andere oorsprong (rode vlag) helpt je in het bepalen van jouw coachingstraject, behandeling of therapie. 

 In deze 1-daagse training krijg je precies te horen waar je op moet letten:

* Wat gebeurt er tijdens de overgang?  

* Waar komen de overgangsklachten vandaan? 

* Welke klachten horen bij de overgang en welke niet?  

Welke klachten zijn met voeding en leefstijl op te lossen?  

* Welke klachten moet je doorsturen?  

* Wat zijn de lange termijn gevolgen van de overgang?  

* Welke preventieve maatregelen kun je nemen om lange-termijn gevolgen voor te zijn of te beperken 

 Op deze (en meer) vragen krijg je antwoord op deze training. Op heldere, humorvolle en inzichtelijke wijze legt Vera van Randwijck uit wat er speelt tijdens de overgang. Ze heeft voeding gestudeerd in Wageningen en lesgegeven aan het Care for Women Instituut en behandeld vrouwen met overgangsklachten in haar praktijk. Delen van haar kennis is haar passie en ze heeft er heel wat van verzameld door de jaren heen. 

 Na deze training kun je de overgangsklachten veel beter plaatsen, een plek geven, uitleggen aan de vrouw zelf en dus ook in het therapie/behandelplan betrekken. Een noodzaak voor elke therapeut en leefstijlcoach!

Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens deze interactieve training. Omdat we individuele aandacht belangrijk vinden, zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef je daarom snel op, want vol = vol 

Praktisch info

Kosten € 175,- , inclusief koffie en thee. Er is een plek om gezamenlijk te lunchen, neem je eigen lunch mee!  

Waar: Huis van Zuid, Amersfoort . Deze locatie is centraal in Nederland, er is voldoende gratis parkeergelegenheid en is bereikbaar met het openbaar vervoer (per bus, fiets of 15 minuten lopen van het station in Amersfoort) 

Wanneer: Zaterdag 14 maart 2020 (nog een paar plekken vrij) 

Extra datum: vrijdag 5 juni 2020. 

Hoe laat: 10.00 – 17.00 uur (welkom vanaf 9.45 uur) 

Door wie: Ir Vera van Randwijck 

Accreditatie: BLCN 6 punten

BGN aangevraagd 

Het volledige programma vind je hier  

Opgave kan door een mail te sturen naar info@puurvaninge.nl. Je ontvangt dan een bevestiging met een factuur

14 + 8 =