Training Vrouw & Overgang en de invloed van Leefstijl

2 november 2019   |   10.00 – 16.30 uur   |   Fooddock Deventer

Geef je hier op

Vrouw & Overgang

 De Overgang van vrouwen lijkt nog steeds een soort taboe in Nederland. Er wordt nauwelijks over gesproken, en er is verbazingwekkend weinig kennis bij vrouwen over deze fase in hun leven. Ook wetenschappelijk gezien is er relatief nog bijzonder weinig onderzoek gedaan. Terwijl toch elke vrouw deze fase in haar leven gaat krijgen, net als de puberteit. In de puberteit worden vrouwen vruchtbaar, de overgang zorgt ervoor dat deze vruchtbaarheid stopt. De menopauze is de laatste menstruatie, en duurt maar 1 dag. De overgang is de hele periode eromheen. Deze periode kan 5 tot 10 jaar duren, maar ook veel korter of langer. 20% van de vrouwen ervaart helemaal geen klachten als de menstruatie definitief stopt, ruim 25% van de vrouwen heeft erg veel last van klachten. Het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 40 en 60 is daardoor veel hoger dan bij mannen. Naast opvliegers en nachtzweten zijn bijvoorbeeld ook extreme moeheid, gewrichtspijn, stemmingswisselingen en angsten veel voorkomende klachten.  

Veel klachten worden ook door (huis)artsen niet herkend of serieus genomen. Het hoort erbij, het gaat wel weer over, je moet er doorheen en niet zeuren. Het komt ook voor dat de diagnose burn out of depressie gesteld wordt, terwijl de oorzaak van de klachten hormonaal zijn. 

 

 Inhoud training 

Ben je professional in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld leefstijlcoach, dan kom je regelmatig in contact met vrouwen in de overgang. Onderscheid kunnen maken tussen klachten door de overgang en klachten door leefstijl of andere oorsprong (rode vlag) helpt je in het bepalen van jouw coachingstraject, behandeling of therapie. 

 In deze 1-daagse training krijg je precies te horen waar je op moet letten:

* Wat gebeurt er tijdens de overgang?  

* Waar komen de overgangsklachten vandaan? 

* Welke klachten horen bij de overgang en welke niet?  

Welke klachten zijn met voeding en leefstijl op te lossen?  

* Welke klachten moet je doorsturen?  

* Wat zijn de lange termijn gevolgen van de overgang?  

* Welke preventieve maatregelen kun je nemen om lange-termijn gevolgen voor te zijn of te beperken 

 Op deze (en meer) vragen krijg je antwoord op deze training. Op heldere, humorvolle en inzichtelijke wijze legt Vera van Randwijck uit wat er speelt tijdens de overgang. Ze heeft voeding gestudeerd in Wageningen en lesgegeven aan het Care for Women Instituut en behandeld vrouwen met overgangsklachten in haar praktijk. Delen van haar kennis is haar passie en ze heeft er heel wat van verzameld door de jaren heen. 

 Na deze training kun je de overgangsklachten veel beter plaatsen, een plek geven, uitleggen aan de vrouw zelf en dus ook in het therapie/behandelplan betrekken. Een noodzaak voor elke therapeut en leefstijlcoach!

Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens deze interactieve training. Omdat we individuele aandacht belangrijk vinden, zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef je daarom snel op, want vol = vol

Praktische info

 De training wordt gegeven op 2 november van 10.00 uur tot 16.30 uur. Inloop is vanaf 9.45 uur.

De locatie is Fooddock in Deventer, een goed bereikbare centrale locatie in Nederland. Er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is ook met het OV bereikbaar.  

Kosten zijn € 160 excl BTW,  € 193,60 incl BTW. Dit is inclusief koffie, thee, water  

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname 

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mail  naar info@puurvaninge.nl, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ebook lekker onderweg

Ja ik wil het ebook Lekker (onder)weg

Schrijf je in voor mijn maillijst en je ontvangt gratis het ebook Lekker (onder)weg vol met tips voor een gezonde reis of dagje weg 

Je inschrijving is gelukt! Kijk in je mailbox voor jouw ebook