Als het lekker warm is, is vers fruit een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Alleen al omdat fruit veel water bevat, en wat extra vocht is altijd goed voor je lichaam als het heet is en je meer zweet dan normaal. Aangezien mijn kinderen slechte drinkers zijn, probeer ik ze door middel van een smoothie of een zelfgemaakt fruitijsje wat extra vocht te geven. Deze watermeloenpizza is ook heel geschikt om je kinderen (en jezelf) een vocht en fruitboost te geven. Wist jij dat watermeloen voor meer dan 90% uit vocht bestaat? Super simpel en echt heel lekker.

 Wat heb je nodig?

  • kleine watermeloen, liefst 1 zonder pitjes
  • handje blauwe bessen, frambozen, aardbeien. Kiwi, banaan, mango, blaadjes munt kan ook.
  • eventueel een klein stukje witte chocola als je “kaas” op je pizza wilt. Rasp de chocola klein met een kaasmes of een scherp mes.
  • grote plank
  • groot scherp mes

 

 

 

Hoe maak je het?

Pak een groot mes en plank en leg de pitloze watermeloen erop. Snij er mooie plakjes van (ongeveer) 1 cm van. De eerste plakken kun je niet zo goed gebruiken. Snij de plak watermeloen (afhankelijk van de grootte en het formaat van de kinderhandjes)  in kwarten of 1/8e, net als een pizza Beleg met zacht fruit naar keuze of laat je kinderen dit zelf doen. Enjoy!