Omdat het leven een feestje is, maar je zelf de slingers op moet hangen.

Een gezonde leefstijl betekent een leefstijl die in een balans is. Als je je eten en je bewegen voor 80% goed doet, dan mag je best 20% buiten de lijntjes kleuren. Een gezonde leefstijl is iets dat je de rest van je leven vol moet kunnen houden. En daarom hoort af en toe snoepen erbij. Maar ook snoepen kan op 2 manieren, dus als je iets te vieren hebt, kies dan voor iets lekkers dat misschien best wat calorieën bevat, maar ook vol voedingsstoffen zit. Deze overheerlijke dadelbonbons bijvoorbeeld. Een super simpel en te lekker recept dat ook nog eens gezond is!

 Wat heb je nodig?

15 medjooldadels, ontpit, liefst grote en zachte exemplaren

1 eetlepel kokosolie op kamertemperatuur,

2 eetl ongezoete cacao poeder,

3 eetl fijngehakte noten en /of geraspte kokos en/of gesmolten chocola met minimaal 72% cacao en/ of pitten en zaden en/of cacaopoeder

 

 

Hoe maak je het?

Dadels en olie in keukenmachine mengen tot min of meer gladde brei. Het kan aan te raden zijn om de dadels in 2 porties fijn te hakken, zeker als je staafmixer wat ouder is. Cacao toevoegen en mengen, dit kan ook met de hand.

Mix 15 min in koelkast zetten. Ongeveer 20 balletjes maken met je handen.

Je kunt de bonbons versieren door ze door de noten, pitten of kokos te  rollen. Je kunt ze ook in de gesmolten chocola dopen voor een extra intense chocoladesmaak. Terugzetten in de koelkast tot je ze serveert. En dat is vast snel want ze zijn verslavend lekker!

Tips om te varieren: voeg tegelijk met de rauwe cacaopoeder wat kokos of sinaasappelextract (of likeur) toe. Of een heel klein beetje chilipoeder als je durft.