Puur van Inge

Teffilicious

het 1e Nederlandse kookboek met 100% teff recepten 

Steeds meer mensen leren teff kennen, het oergraan dat boordevol vezels en voedingsstoffen zit. Hoog tijd dus voor een kookboek vol met recepten en inspiratie voor wat je met teff kunt maken! In Teffilicious vind je 41 recepten met teff. Sommige heel gemakkelijk, andere wat moeilijker, maar allemaal goed te doen. En altijd lekker. Proef, ervaar en ontdek de kracht van teff!

We hebben onze recepten onderverdeeld in vijf categorieën: ontbijt, lunch, tussendoortjes, diner en feest. Van zoet tot hartig. En altijd lekker. Daarnaast vind je een hoofdstuk in het kookboek over wat teff nu eigenlijk is, en waarom het zo goed voor je is.

Voor de recepten hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn, ze zijn allemaal goed te doen. Wel kost het ene recept wat meer tijd dan het andere, maar dan heb je ook wat 😉

 Wat is teff?

Teff is een oergraan en bestaat al (minimaal) 5500 jaar. Het is een grassoort, een andere naam voor teff is Liefdesgras. Het komt van oorsprong uit Afrika, en wordt nog steeds dagelijks gegeten in landen als Eritrea en Ethiopië.

De korrels van teff zijn zeer klein, zo groot als zandkorrels. Teff is daarom altijd volkoren. Door de vezels geeft het een langdurig verzadigd gevoel en blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Ideaal voor actieve mensen. Veel topsporters gebruiken om deze reden al lange tijd teff. Maar een stabiele bloedsuikerspiegel is natuurlijk voor iedereen belangrijk! Daarnaast bevat teff veel mineralen en vitamines. Ook bevat teff alle essentiële eiwitten, en dat is goed nieuws voor iedereen, maar vooral voor vegetariërs en veganisten die extra grote eiwitbehoefte hebben.

Ook voor mensen met diabetes is teff een aanwinst in het keukenkastje, de glykemische lading van teff is 26 (ter vergelijking, een witte boterham heeft een glykemische lading van 95).

Daarnaast is teff glutenvrij, en daarmee geschikt voor mensen met een glutenintolerantie (Coeliakie) of gevoeligheid.

Maar de belangrijkste reden is natuurlijk dat het lekker is. Wil je eens een recept uitproberen? Je vindt hier het recept van mijn goddelijke chocoladebrownies met zoete aardappel en teff!

Alternatieven voor teff

Natuurlijk kun je het kookboek gebruiken als je geen teff in huis hebt. Je vindt hier een link met alternatieve, gezonde producten die je kunt gebruiken om de recepten uit mijn kookboek tóch te maken. 

Bestelinformatie 

Bestel nu jouw exemplaar! Je kunt het boek komen afhalen in mijn praktijk in Enschede, of ik stuur het via brievenbuspost naar je op. Het boek kost € 14,95 inclusief BTW en exclusief verzendkosten