Verkoop Teff in Enschede

Nieuw verkooppunt Teff in Twente!

Vanaf mei is de teff van Teffvolkoren uit Hijken te koop in het mooie Enschede, en wel in mijn nieuwe praktijk aan de Cort van der Lindenlaan 4.

Het volledige assortiment teff is bij mij te koop, net als uiteraard het eerste Teff kookboek: Teffilicious

Verkoop is op afspraak: je kunt me een mailtje (info@puurvaninge.nl) sturen of appen/ bellen op 06 14428566.

In de praktijk kun je met pin of cash betalen, wel graag zo veel mogelijk gepast meenemen.

Wat is teff?

 teff plant\

Teff is een grassoort, afkomstig uit Ethiopië. Het bestaat al heel lang, er is teff gevonden in pyramides van meer dan 5500 jaar oud. Het is een oud graan dat perfect past in een hedendaags gezond eetpatroon. Het is ten eerste heel lekker, dat is het allerbelangrijkste. Het heeft een milde, nootachtige smaak.  Daarnaast is het altijd volkoren en een complexe koolhydraat, wat betekent dat je er lang verzadigd van blijft, en dat het zijn energie langzaam aan je lichaam afgeeft. Ideaal voor iedereen die van zijn suikerdipjes af wil, maar ook voor (duur)sporters en diabetici.

Daarnaast zitten er veel voedingsstoffen in teff. Het bevat als één van de weinige plantaardige producten alle essentiële eiwitten, wat dan weer fijn is voor iedereen die graag voldoende eiwitten binnen wil krijgen, maar speciaal voor vegetariërs en veganisten. Teff bevat o.a.  mangaan, ijzer, magnesium en er zit vitamine B1 in.

En er zit ook iets belangrijks niet in: gliadine, het bestanddeel van gluten waar mensen met coeliakie helemaal niet tegen kunnen, en waar veel mensen steeds gevoeliger voor worden door het overschot van dit stofje in onze voeding.

Goed om te weten

Er zijn wel 1500 rassen teff, deze zorgen voor de verschillende kleuren teff. De eigenschappen van deze verschillende soorten zijn nagenoeg hetzelfde. Ook witte teff is gewoon volkoren.

Alle producten zijn 100% teff, met uitzondering van de Teff flakes. De ingrediënten hiervan zijn 46% teff, 46% maïs, biologische rietsuiker 6,7%, zout 0,7% en zonnebloemlecithine 0,26%.

Teffvolkoren heeft een hele lijn van teff producten, die je allemaal op een verschillende manier kunt gebruiken. Wil je graag iets goeds voor je gezondheid doen, maar twijfel je nog? Probeer dan eens de meeste simpele variant uit: gebroken teff of teff pops. Deze zijn beide rauw te verwerken. Ideaal om ‘s ochtends bij je yoghurt of door je smoothie te doen. Maar ook lekker in een salade, door je bananenpannenkoek of om een soep mee te binden. Ook de flakes eet je rauw als een gezondere variant van cornflakes.

De hele korrels teff kun je gebruiken als quinoa of boekweit, en zijn ideaal voor in een salade, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een voedzamere sushi mee maken. Het meel kun je gebruiken voor allerlei zoete en hartige bakrecepten. Hou er wel rekening mee dat er geen gluten in zitten. Voor meer inspiratie kun je bij de recepten kijken, of het kookboek Teffilicious kopen. In dit boek leggen Angéla Dijksterhuis en ik uit hoe je op een leuke en gemakkelijke manier met teff kunt koken en bakken.

Assortiment

  

Gebroken teff                               Teff meel wit/bruin

 

Teff pops                                     Teff flakes

 

Teff hele korrel wit           Teff hele korrel bruin

                  

Chocolade reep melk/puur            Teffilicious

 

Prijslijst

Gebroken teff, meel wit of bruin, hele korrel wit of bruin

500 gram € 3,45

1 kilo         € 5,95

 

Teff flakes

150 gram  € 1,95

300 gram € 3,90

 

Teff pops

140 gram € 2,25

280 gram € 4,25

 

Chocoladereep melk/puur/extra puur 130 gram met teffpops € 3,50

 

Teffilicious, het eerste kookboek met 100% teff recepten: € 19,95

 

Wil je teff kopen in Twente? Stuur dan een mail naar info@puurvaninge.nl of bel/app naar 06 14428566, dan maken we een afspraak wanneer je jouw voorraad teff kunt komen ophalen.