Recept Spaanse Tortilla 

Dit is een ideaal recept om restjes op te maken. Ik hou daarvan. In mijn koelkast staan vaak veel bakjes met kliekjes, eten weggooien vind ik echt lastig. En ik vind het superfijn om ze te recyclen tot een nieuw gerecht. Een omelet of een tortilla is ideaal voor een kliekjeslunch. Je gebruikt wat je hebt, voegt eieren toe en voilà, klaar is je gezonde lunch! Het verschil tussen een omelet en een spaanse tortilla is dat in een tortilla altijd (blokjes) aardappel zit. Dit voegt structuur en stevigheid toe, ideaal voor koude dagen. Heb je dus gekookte of gebakken aardappeltjes over? Niet weggooien, 

 Wat heb je nodig?

 

 Per persoon

 2 eieren

 restje koude aardappel, 1 middelgrote

 restjes groente, bijvoorbeeld wortel, paprika, prei, uien

 handje doperwten

 verse kruiden zoals peterselie of bieslook

 peper en zout naar smaak 

 olie om in te bakken

 

koekenpan met anti aanbaklaag en

bijpassende grote deksel

 

Hoe maak je het?

Verhit wat olie in een koekenpan met een goede anti aanbak laag. Snij de groenten in kleine stukjes. 

Bak als je rauwe groente gebruikt die eerst tot ze bijna gaar zijn. Voeg vervolgens de al gekookte groente toe. Roerbak de groente tot ze gaar zijn.

 Kluts ondertussen in een kommetje de eieren los, samen met wat peper, en verse of gedroogde kruiden

 Verdeel de groente in een egale laag over de bodem van de pan. Schenk het eiermengsel er over heen. Zet het vuur laag en laat de eieren stollen. 

 Als de onderkant bruin en gaar is, en de bovenkant nog niet, doe dan de deksel of een heel groot bord op de pan. Hou je hand op de deksel, en keer de pan snel om zodat je tortilla nu op de deksel ligt. Schuif de tortilla vervolgens weer in de pan zodat de andere kant gebakken kan worden.

Bak deze kant ook bruin. Proef er zout nodig is. Eet met wat groene salade, of gewoon zo. Eet smakelijk