Romig ijs dat uit maar 1 ingrediënt bestaat, superlekker is, en ook nog eens gezond. Klinkt te goed om waar te zijn toch? Toch is het in dit ene geval echt waar, bananenijs is echt te lekker!

Het geheim van dit ijs zijn bevroren super rijpe bananen. De exemplaren op je fruitschaal die je normaal gesproken weg zou gooien omdat ze zo veel bruine puntjes hebben. Maar vanaf doe je dit dus nooit meer. Snij ze in een paar stukken, en vries ze in.

Je hebt wel een goede krachtige staafmixer/ foodprocessor nodig, ik heb deze van Bosch, echt een topper.

Dit bananenijs is echt zo klaar (als je bananen al diepgevroren zijn) en zo heerlijk, maar je kunt het natuurlijk verder opleuken met zomerfruit, of een blokje hele pure gesmolten chocola.. hmmm

Wat heb je nodig?

Per persoon

1 hele rijpe banaan in stukken gesneden (met bruine puntjes op de schil) minimaal 4 uur in de diepvries

eventueel voor erbij:
vers fruit

paar gehakte nootjes

blokje hele pure chocola; gesmolten of grof gehakt

 

 

Hoe maak je het?

 Doe de in stukken gesneden, bevroren banaan in een hoge smalle mengkom of de hakmolen van je staafmixer/ foodprocessor.

Laat even een paar minuten ontdooien

Mix vervolgens met je staafmixer tot een gladde romige massa.

Doe het ijs in een mooie glas.

Je kunt nog extra smaakmakers toevoegen maar dat hoeft niet.

Enjoy!