Pannenkoekentaart

Met moederdag en vaderdag hebben we de traditie dat 1 van ons samen met de kinderen een feestontbijtje maakt. Ik krijg meestal verschillende soorten smoothies, en dit jaar gezonde wraps en aardbeien met chocola en kokos. Heerlijk.

Vaderdag

Dus toen ik dit jaar met de kinderen ging overleggen wat wij zouden gaan maken voor vaderdag, moest het natuurlijk ook iets zijn wat papa het aller aller lekkerst vindt. En dat zijn stroopwafels. Maar ja, dat is als ontbijt niet zo heel erg fijn. Gelukkig bedachten ze ook pannenkoeken, en zo kwam ik op het idee om een pannenkoekentaart te maken, met aardbeien en stroopwafels. En omdat het feest was, ook met slagroom. Een verrassend simpel en erg lekkere combinatie! En natuurlijk  niet echt heel erg gezond, maar dat mag best op een feestdag vind ik.

Hoe maak je het?

Bak een stapel pannenkoeken: ik gebruikte 450 gram volkorenmeel, 4 eieren en 900 ml melk, een snufje zout.
Maak dunne pannenkoeken, dan krijg je een mooie grote stapel. (Je kunt natuurlijk voor een snelle variant ook kant en klare uit de supermarkt halen, maar zelfgebakken is wel veel lekkerder)

Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen.
Klop ondertussen 1 bekertje slagroom stijf met een beetje suiker en snij 500 gram aardbeien in stukjes. Dit kun je ook heel goed je kinderen laten doen. Hak 2 stroopwafels met een groot mes in fijne stukjes (dit heb ik zelf gedaan, om de taart vegetarisch te houden ;-))

Taart in elkaar zetten

Pak een groot bord en leg de pannenkoek erop. Je kunt een beetje poedersuiker of aardbeienjam op de pannenkoek doen. Maak een stapel van ongeveer de helft van de pannenkoeken. Doe dan de helft van de slagroom en aardbeien op de bovenste pannenkoek. Strooi ook een handje van de stroopwafelkruimels erover.
Ga verder met stapelen. Maak de taart af met de rest van de slagroom, aardbeien en strooi op het laatste de stroopwafels ervoer. Snij in punten en smullen maar. Natuurlijk ook lekker bij de koffie of als traktatie op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.