Puur van Inge

Leefstijl & Vitaliteitscoach & trainer

Ik geloof in de kracht van een gezonde leefstijl. Door goed voor jezelf te zorgen, gaat je lijf goed voor jou zorgen. Neem de regie over je eigen leven terug. Door de goede dingen te eten, te denken, te voelen en te doen.

Hou jij ook heel veel ballen hoog? Druk, druk, druk de hele dag bezig met je aandacht verdelen tussen werk, je gezin, je vriendinnen/vrienden, o ja, ook nog met sporten, partner zijn, een gezonde maaltijd koken, nog moeten sporten etc etc. Maar waar is in dit verhaal de aandacht voor jou?

Jarenlang was ik te zwaar, druk met van alles en nog wat, maar niet met mezelf. Ik at wel gezond, dacht ik. Sportte zo vaak als het kon (nou ja, was meestal meer donateur van de sportschool dan actief lid), werkte lange dagen, rende van hot naar her en ontspanning was een avondje voor de tv hangen, want voor meer had ik de energie niet.

Tot ik 2012 een foto van mezelf zag waar ik zo van schrok dat ik besloot dat er echt iets moest veranderen. Ik herkende mezelf niet eens, wie was deze te zware, moe uitziende, uitgebluste vrouw? Waar waren de pretlichtjes in mijn ogen, wat was er met mijn tomeloze energie gebeurd? En vanaf dat moment begon mijn zoektocht naar een andere leefstijl. Want dat er iets echt moest veranderen, was me wel duidelijk. En dat die veranderingen structureel moesten zijn ook.

De eerste stap die ik nam was beginnen met hardlopen. Met 2 kleine kinderen de voor mij ideale sport: zodra het kon, schoenen aan en de drentse hei op. In het begin hield ik het nog geen 5 minuten lang vol. Maar na een paar weken lukte het dankzij Evy wel. En ik ging anders eten, kritisch naar mijn voedingspatroon, en dat van mijn gezin, kijken. Want hoe gezond was dat nou eigenlijk? Veel pasta, brood, zuivel. Vlees at ik al heel lang niet meer, maar echt bewust vervangers zoeken deed ik niet. En door er steeds meer over te gaan lezen, ontdekte ik een heel ander voedingspatroon, eentje waarbij ik langzaam mijn energie weer terug kreeg, omdat ik mezelf ging voeden met pure voeding in plaats van mezelf te vullen. Niet altijd natuurlijk, het gaat om de balans. En met resultaat, de 10 overbodige kilo’s gingen er langzaam af, en niet alleen bij mij, ook bij mijn man. En ze bleven er af.

Alles begint met mindset

Wat ik me al snel realiseerde, alles begint met je gedachten. En die gedachten kun je veranderen. Door er veel over te lezen, online veel mensen te volgen over dit onderwerp, maar ook door online programma’s te volgen, verschillende (business)coaches te nemen, leerde ik veel over dit onderwerp. En ik leerde het niet alleen, ik pas het ook toe.

Herken jij jezelf?

Ben jij ook (iets) te zwaar? Altijd moe en sleep je je door je dag? Ren jij ook van hot naar her en moet je vanzelf alle ballen hoog houden? Zit jouw hoofd ook altijd vol, zodat je zelf s nachts nog lijstjes aan het maken bent? Lijstjes die vol staan met van alles behalve het belangrijkste: aandacht voor jezelf? Leef jij volgens je eigen spelregels of volgens die van iemand anders? Doe jij datgene waarvan je weet, Ja, dit is de bedoeling?

Eigen zuurstofmasker eerst

Ik help jou om (weer) de meest energieke, stralende, vitaalste versie van jezelf te worden. Door je te coachen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Maar ook door samen te kijken naar jou: jouw gedachten, emoties, naar wie jij bent en wat je te doen hebt in dit leven. Al deze gebieden hangen met elkaar samen. Pas als het hele plaatje klopt en jij in balans bent, kun jij de meest vitale versie van jezelf worden. En pas als jij goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor anderen zorgen. En blijf je ook op lange termijn gezond en vitaal. Ze zeggen niet voor niets in het vliegtuig: eigen zuurstofmasker eerst.

Puur van Inge 1.0

In september 2015  ben ik begonnen als gewichtsconsulent met mijn praktijk voor Voedingsadvies: Puur van Inge. Doen wat ik het allerleukste vind: anderen inspireren tot een gezonde leefstijl. Ik begeleid mensen individueel of in een groep naar een ander voedings- en beweegpatroon, heb heel veel kookworkshops gegeven en schreef een kookboek: Teffilicious. Het eerste Nederlandse kookboek met recepten over het het gezonde en vooral superlekkere oergras Teff.

Diëten werken helaas niet

Ik ben ervan overtuigd dat als je een gezonde leefstijl hebt, je nooit meer op dieet hoeft. Diëten heeft sowieso geen zin weet ik nu. De meeste mensen vallen snel af, maar zodra je stopt met je dieet komen de kilo’s er razendsnel weer aan, met vaak een paar bonuskilo’s erbij. Elk lichaam is anders en daarom is er ook geen “ideale” methode om af te vallen. Alleen jij weet wat goed voor jou is en bij jouw leven past. Net als bij heel veel andere dingen in het leven draait het om evenwicht: als jij in balans bent, is het niet erg om af en toe te zondigen. Maar het gaat erom dat jij de regie hebt en houdt over jouw leefstijl. Want alleen dan heb je de vrijheid: om te eten wat je wilt, te dragen wat je wilt en te doen wat je wilt.

En nu 2.0 Integraal Leefstijlcoach

Gaandeweg ontdekte ik dat er nóg iets bij komt, en dat is waarom ik de opleiding tot Integraal Leefstijlcoach bij Mark Academy ben gaan doen in april 2018 (diploma in februari 2019). Want zo vaak gaat het niet alleen om wat je eet of hoeveel je beweegt. Natuurlijk moet dat op orde zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat je pas blijvend een verandering krijgt als je aan je hele leefstijl werkt. Dus ook aan je gedachten, je emoties, dat je op een voor jou zinvolle manier je dag besteedt, dat je jezelf ontwikkelt, kortom dat je bent wie je wilt zijn. Want alleen als je helemaal in balans bent, kan er blijvend iets veranderen.

Ik werk met de Vitaliteitscheck van Mark Academy. Door het invullen van de speciale vragenlijst, kun jij bepalen wat het doel is waar jij als eerste mee aan de slag wilt gaan. Want wat je niet benoemt, kun je ook niet bereiken. En wist je dat alleen al door het formuleren van je doel, de kans veel groter wordt dat je het ook gaat halen? Mijn coaching is daarom doelgericht en praktisch, elke sessie kijken we wat het doel is waar jij op dit moment aan wilt werken.

Leefstijl & Voedingsanalyse

Wil je eerst eens kijken hoe het met jouw leefstijl & voedingspatroon op dit moment gesteld is? Je bent van harte welkom voor een Leefstijl & Voedingsanalyse. Door van te voren een uitgebreide vragenlijst in te vullen, heb jij in anderhalf uur een snelle APK van hoe jij het nu doet, en concrete adviezen voor nog meer energie en gezondheid.

Wil jij ook meer energie? Een gezondere balans tussen werk en privé? Een gewicht bereiken waarbij je het lekkerst voelt? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Wat voor mij belangrijk is

Alles in het leven draait om balans

In de natuur draait het altijd om balans, om evenwicht. Het perfecte evenwicht bestaat niet, er gebeurd altijd weer iets waardoor de balans wordt verstoord. Het gaat er om de bandbreedte zo smal mogelijk te houden, zodat het evenwicht niet te erg verstoord wordt. Wanneer je je in balans voelt, is voor iedereen anders. Ook in voeding draait het om balans. Als 80% van wat je eet gezond is, mag 20% best iets minder gezond zijn. Alleen zo blijf je in evenwicht. 

Veranderen is niet gemakkelijk, wel noodzakelijk

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Oftewel, als je niet blij bent met hoe je leven of lijf er nu uit ziet, moet je iets gaan veranderen.  Want anders veranderd er niets. Of je klaar bent om echt te veranderen, bepaal je zelf. Soms duurt het proces om ja tegen te zeggen tegen een verandering, soms is deze noodzaak ineens heel accuut, bijvoorbeeld als je ziek wordt of iemand die je kent. Veranderen is niet altijd even gemakkelijk, vooral als je een duurzame verandering in je gedrag wilt. Terugval hoort er onherroepelijk bij, en is niet erg. Het gaat er om dat je het gewenste gedrag weer oppakt, liefst zo snel mogelijk. 

Leef je leven volgens jouw regels

We kunnen (helaas) niet altijd zelf bepalen wat er in ons leven gebeurd. Maar wat we wel zelf kunnen bepalen is hoe we hier mee om gaan. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Als coach help ik jou om de regie weer terug te pakken. Over je gewicht, over hoe je denkt, in contact komen met je gevoel en ontdekken wie jij ook al weer bent. Het is jouw leven, jij bepaalt de regels. En vergeet niet, als jij niet volgens jouw eigen regels leeft, volgens wiens regels leef je dan?

Ik wil weer de regie over mijn eigen leven!