Pasta met boerenkool en kaas

Dit gerecht is een ultiem comfort food recept! Het is snel klaar (dwz de oven doet het werk maar dan kun jij alvast onder een dekentje op de bank) en heel erg lekker. Fijn in een kommetje met je favoriete netflix serie. Dit gerecht is vegetarisch en heel hartig waardoor ook niet vega’s dit superlekker zullen vinden. Ik heb het nu twee keer gemaakt en het is inmiddels het favoriete vega gerecht van mijn man! Altijd fijn. Je kunt het recept trouwens ook heel goed voorbereiden en op het moment dat je wilt gaan eten in de oven doen. Echt heel fotogeniek vind ik het trouwens niet. Maar hè, en comfort en fotogeniek gaat misschien ook wel niet altijd goed samen. Het smaakt er in elk geval niet minder om. 

De eerste keer maakte ik deze ovenschotel net na oud en nieuw. Het recept komt uit de eetkalender van Francesca Kookt, echt een aanrader trouwens. Dagelijkse kookinspiratie én een familie planner ineen. Ik maakte er al een paar gerechten van en die waren zonder uitzondering heerlijk. 

Deze ovenschotel is ideaal voor allerlei restjes kazen, na kerst en oud&nieuw lag mijn koelkast daar vol mee, dus heel fijn om die te kunnen gebruiken! In het oorspronkelijke recept wordt creme fraiche, roomkaas en kaas gebruikt. Het wordt daardoor wel machtig, en mijn maag vond het de eerste keer iets minder leuk, dwz het lag met al die kazen en de creme fraiche wel zwaar op mijn maag . Daarom paste ik het recept wat aan en hierbij mijn versie van Francesca Kookt gerecht!

Wat heb je nodig?

 voor 2 volwassenen en 2 kids

400 gram boerenkool (fijngesneden)

‘1 ui in stukjes

1 teentje knoflook in stukjes

2 paprika’s (rood en geel) in stukjes gesneden

440 gram Tortellini ai formaggi

200 ml creme fraiche light

150 ml melk

100 gram geraspte kaas of al je restjes in stukjes gesneden

eventueel wat plakjes kaas voor boven op, bv brie of camembert of andere kaas

100 gram walnoten, in grove stukken 

olijfolie om in te baken 

peper, nootmuskaat

 

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

 Kook de tortellini gaar in kokend water zonder zout. Kijk op de gebruiksaanwijzing voor de kooktijd en trek daar 2 minuten vanaf. Laat de pasta uitlekken

Fruit de ui in een grote wokpan in olijfolie langzaam bruin en geurig

Voeg de knoflook en paprika toe en wok even mee.

Als de paprika wat zachter is, voeg de boerenkool (evt in porties) toe en wok mee tot de boerenkool groener wordt en wat zachter is. 

Mix ondertussen in een kommetje de crème fraiche met de melk, breng op smaak met flink veel peper, een snufje nootmuskaat. Zout is waarschijnlijk niet nodig door de kaas die toegevoegd wordt.

Meng de kaas door het creme fraiche mengsel. 

Meng in een grote ovenschaal de gare tortellini met de boerenkool. Schenk de crème fraiche/kaas  over het mengsel. Leg eventueel nog wat plakjes brie of camembert of andere kaas bovenop en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. 

Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar totdat de kaas begint te bubbelen en mooi bruin is.

Garneer met de grofgehakte walnoten

Eet smakelijk!