Dadelnotenrepen voor onderweg

Receptje Dadelnotenrepen

Een tijdje geleden ontdekte ik een heel fijn receptje uit 1 van mijn favoriete kookboeken: The green kitchen travels. Het zijn dadelnotenrepen, al noemen zij het citroenrepen.  Ik noem het een receptje omdat het echt te simpel is voor woorden. Maar wel heel lekker en ideaal om mee te nemen op reis.

Omdat er alleen maar ingrediënten in zitten die lang goed blijven, kun je de repen prima een paar weken in de koelkast bewaren. Als je je zo lang kunt beheersen natuurlijk, want ze zijn erg lekker!

Wat heb je nodig?

Ik gebruikte deze keer de volgende ingrediënten

75 gram rauwe ongebrande cashewnoten (andere noten kan ook, of gebruik zonnebloempitten)

7 zachte dadels (ik heb altijd die van Yogi & Yousouf in huis omdat dat de aller aller lekkerste zijn 🙂 en nee, ik word niet gesponsord)

30 gram ongezoete gedroogde kokosrasp

30 ml citroensap

Hoe maak je het?

Doe de noten in een foodprocessor en pulseer tot je een grof meel hebt. Doe dit in een kom,

Doe de rest van de ingrediënten in de foodprocessor, meng tot een kleverig mengsel (schraap indien nodig van de wand en meng verder).

Schep dit mengsel en de noten door elkaar.

Druk uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Snij in 4 stukken en verpak in bakpapier en bewaar in de koelkast.

notenrepen met citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*