Overnight Oats recept

Overnight oats

Overnight oats zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens het ideale meeneem ontbijt. Vanaf nu geen excuus meer om niet te ontbijten omdat je geen tijd hebt om ’s ochtends iets te klaar te maken of om te eten. Je maakt dit gezonde ontbijtje de avond van te voren al klaar (of maakt er direct 2 zodat je 2 relaxte ochtenden hebt ;-)), voegt ’s ochtends nog wat vers fruit toe en klaar is kees. Hoef je er alleen nog maar aan te denken om een lepel mee te nemen.

Het fijne van dit ontbijt is dat je er heel veel mee kunt variëren:  zowel met de melk die je gebruikt (probeer bijvoorbeeld eens notenmelk), het fruit, de noten en zaden als de kruiden.

Wat heb je nodig?

een weckpotje of een ander potje dat je goed kunt afsluiten

50- 60 gram havermout (afhankelijk van je trek ’s ochtends)

150- 175 ml melk, dit kan gewone halfvolle melk zijn, of probeer eens amandel of soja melk

½ rijpe banaan

1 eetlepel kokos

 

Hoe maak je het?

Doe de havermout met de melk in een afsluitbaar potje.

Doe de kokos erbij en roer goed door.

Prak de banaan goed en meng door het havermoutmengsel.

Doe de deksel op het potje en laat 1 nacht in de koelkast staan.

De overnight oats zijn zeker 2-3 dagen houdbaar, dus je kunt er ook meerdere maken.

Roer de volgende ochtend goed door, voeg eventueel nog wat yoghurt toe.

Voeg naar keuze vers fruit toe, gehakte noten, granola of zaden en pitten. Als je noten en/of pitten wilt toevoegen, kun je dat ook de avond tevoren doen voor een betere verteerbaarheid. Ik gebruikte deze keer verse aardbeien, hennepzaad en een lepel kokosvlokken.

Als je van zoet houdt, kun je een beetje honing, maple syrup of agave siroop toevoegen

overnight oats

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*