Kerriebloemkoolsoep

Recept kerriebloemkoolsoep

Deze Kerriebloemkoolsoep is heerlijk, vullend, gezond en past perfect in een koolhydraatarm dieet. De combinatie van kerrie en bloemkool is sowieso heerlijk, en wordt nog lekkerder als je er een beetje gebakken prei overheen doet.

Wat heb je nodig?

een fijngesnipperde ui,

2 teentjes knoflook,

grote bloemkool grofgehakt in roosjes,

2 eetlepels kerrie (ik gebruikte de heerlijke curry madras mix van Jonnie Boer),

beetje olie om in te bakken,

800 ml water,

bouillonpoeder

blikje kokosmelk.

En een grote soeppan. En omdat ik de combinatie van kerrie en prei altijd heerlijk vind, 1 prei in ringen.

Hoe maak je het?

Bak de ui in de olie een beetje bruin. Voeg knoflook toe, bak even mee, voeg dan de kerrie of currypoeder toe. bak kort mee totdat het begint te geuren. Voeg de bloemkool toe, samen met het water en de 3/4 blikje kokosmelk (de rest gebruik je om te serveren, dus als je nu al per ongeluk de inhoud van het hele blikje erin hebt gegooid, is dat ook prima ;-). Doe bouillonpoeder naar smaak bij de soep . Laat de soep een kwartiertje koken totdat de bloemkool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en proef of je hem lekker vindt. Voeg evt nog bouillon/kerrie/peper/zout/ chilipoeder toe
Bak ondertussen de prei zachtjes gaar.
Serveer de soep in een kom met een beetje kokosmelk, gebakken prei, een beetje chilipeper.

Deze soep is ook heel lekker om in een uitgehold broodje te serveren. Dan is hij natuurlijk niet meer koolhydraatarm, maar het ziet er wel heel leuk uit! Ik  sneed de bovenkant van een hard (spelt) volkorenbroodje en plukte het broodkruim eruit.  Soep erin, prei erover en klaar. Van het broodkruim kun je eventueel paneermeel maken. Rooster hiervoor het broodkruim een half uur in een oven op 150 graden en verkruimel het dan met je handen.

kerriebloemkoolsoep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*