Gezonde teff pannenkoeken

Gezonde Pannenkoeken van teff

Pannenkoeken zijn bij de meeste kids favoriet. En laten we wel zijn, voor ons ouders is een goede pannenkoek op z’n tijd ook geen straf. Hoe leuk is het dan als je je pannenkoek nét wat gezonder kunt maken door ze van teff meel te maken? In ons kookboek Teffilicious bakten we een hele stapel teffpannenkoeken en maakten er een mooie taart van. Ziet er geweldig uit toch?

Simpel te maken en de dag erna koud ook nog lekker als tussendoortje of lunch. Ook een goed idee voor in de overblijftrommel van je kinderen. Of die van jezelf :-). Bak er dus vooral een paar extra, want voor je het weet zijn ze op.

Aangezien teff geen gluten bevat scheuren de pannenkoeken wat sneller en zijn ze lastiger op te rollen. Dit is op te lossen door een handjevol ander meel bij het beslag te doen of je bakt gewoon kleinere pannenkoeken.

Voor 5 grotere of meer kleinere teffpannenkoeken

  • 75 gram teffmeel (wit of bruin)
  • 250 ml melk (plantaardig of gewoon)
  • 2 eieren
  • 0,5 zakje bakpoeder (= 8gr)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop naar smaak, hoeft niet
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken

Zo maak je het

Meng het teffmeel, bakpoeder, kaneel, evt de honing en een snufje zout met de helft van de melk

Roer goed door met een garde tot je een klontvrij beslag hebt

Voeg de rest van de melk toe

Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng weer goed

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak 5 grotere of meerdere kleine pannenkoeken

Serveer zo of met vers fruit, wat (poeder)suiker of stroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*