Bananenpannenkoeken voor een luie dag

Bananenpannenkoeken

Het is vakantie, heerlijk! Het is nu bijna 12 uur en we lopen allemaal nog in pyjama, alle tijd voor het spelen van spelletjes, aanrommelen en relaxen. En bij een lekkere luie dag horen voor mij deze fantastische pannenkoekjes. Het meest simpele recept wat er zo ongeveer is: met 2 ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, maak je ze al: Eieren en bananen. Liefst rijpe bananen met van die bruine puntjes. Wij zijn hier echt grootgebruikers van bananen, dus ik koop meestal grote voorraden, en hoop dan dat er een paar die rijpe toestand bereiken. Want juist die zijn het allerlekkerst, niet om zo te eten, maar wel voor het maken van pannenkoeken, om mee te bakken en natuurlijk om bananenijs mee te maken. Als je hele rijpe bananen hebt, maken die een gerecht op een natuurlijke manier lekker zoet.

Bananapancakes

Ik kende bananapancakes eigenlijk alleen van het liedje van Jack Johnson.  Een paar maanden geleden maakte een vriendin ze voor me toen we samen een weekend naar Schiermonnikoog waren en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb ze al tig keer gemaakt, en mijn kids zijn er gelukkig ook dol op. Banaantje prakken, ei er door kloppen en bakken maar. Ik serveer ze als ik er verder niks door doe met wat poedersuiker of maplesyrup.

Ei en banaan is de basis dus. Maar natuurlijk kun je ze ook nog nét iets leuker en lekkerder maken als je daar zin in hebt. Ik doe er eigenlijk standaard wat Teff meel door, omdat ze daarmee nog lekkerder en voedzamer worden. In Teff zit veel ijzer en andere mineralen, en het is vezelrijk. Ik bestel mijn teff altijd bij Teff Volkoren, dat kan online maar ik haal het natuurlijk gewoon aangezien het hier om de hoek is.

Omdat de blauwe bessen deze week in de bonus zijn, maakte ik ze vandaag met verse bessen. Uit de diepvries kan natuurlijk ook heel goed..En ik deed wat kaneel door het beslag. Ze worden dan zo zoet dat zelfs mijn kinderen er niet aan dachten om om stroop te vragen ;-).

Wat heb je nodig?

per persoon:

1 ei en 1 (rijpe) banaan is de basis.

Ik doe er meestal nog 20 gram teffmeel of vlokken door, maar dat hoeft niet perse.

snufje kaneel

En vandaag dus een handje blauwe bessen

Hoe maak je het?

Prak de banaan fijn met een vork, kluts er een eitje door. Meng goed tot een beslagje, er mogen nog best wat klontjes in zitten. Doe het meel erbij en klop nog even door. Ik deed vanochtend alles in mijn keukenmachine en mixte het tot een beslagje. Als je blauwe bessen gebruikt, schep die dan pas op het laatst door het beslag. Tenzij je mooie blauwe pannenkoeken wilt. Dat is trouwens misschien ook wel heel leuk. Ga ik de volgende x doen ;-).

Verhit een beetje olie in een pan met een goede anti aanbak laag. Schep met een juslepel 3 hoopjes beslag in een pan. Ik vind het leuk om kleine pannenkoekjes te maken. 1 grote kan ook, maar het is wel lastig omkeren. Pak zachtjes tot 1 kant bruin is. Keer voorzichtig om en bak de andere kant ook bruin. Serveer meteen. Knipper met je ogen en ze zijn op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*